Magazin

Témák

Gasztro ajándék Az én tortámtól

A karácsonyi hangolódás részeként úgy gondoltuk, hogy ne csak ruhákkal és a lakberendezési tárgyakkal inspiráljunk benneteket, így kitérünk egy kicsit a gasztronómia világába is. Az én tortám manufaktúra megálmodója, Stégner – Kunos Niki osztja meg velünk egyik kedvenc receptjét.

Valószínűleg nincs olyan esküvőre készülő, vagy esküvőről álmodó lány, aki ne találkozott volna Az én tortám remekműveivel. A gyönyörű torták helyett Niki ezúttal egy igazi ünnepi édesség receptjét osztja meg velünk. A gyömbéres-fahéjas mézeskalács tökéletes egy teázós-forrócsokizós estéhez.

Ha már unod a szokásos mézeskalács dekorálást, akkor próbáld ki Niki ötletét: a fondantos vagy marcipános bevonóval kicsi és nagy is kiélheti kreativitását, ráadásul gasztro ajándékoknak is tökéletesek a saját rajzokkal díszített kekszek!

Gyömbéres-fahéjas mézeskalács

Gyömbéres-fahéjas mézeskalács

  • 170 g liszt
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 teáskanál fahéj
  • 60 g vaj
  • 100 g méz
  • 1 tojássárgája
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés:
1. Szitáljuk össze egy tálba, a lisztet, a sót, a fűszereket és a szódabikarbónát Hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat. (robotgépben is összekeverhetjük)

2. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját és addig dolgozzuk össze, amíg a tészta összeáll. Lágy tésztát kapunk. Fóliázzuk be és 30 percig pihentessük a hűtőben.

3. Kedvünk szerint vágjunk ki formákat a kiszúrókkal.

4. 180C-on, 10-12 percig kell sütni, amíg a széle szép aranyszínűvé kezd pirulni. És érezzük a friss mézeskalács illatot.

A dekoráláshoz:
Egy kis darab fondantot vagy marcipánt nyújtsunk ki, porcukorral hintsük meg a felületet, hogy ne ragadjon le. Egy vékony ecsettel és gél állagú ételfestékkel bármit rá tudunk festeni. Szépen meg fog száradni.

Kép: Az én tortám