Magazin

Témák

A tökéletes édesség ünnepekre

A karácsonyi hangolódás részeként úgy gondoltuk, hogy ne csak ruhákkal és a lakberendezési tárgyakkal inspiráljunk benneteket, így kitérünk egy kicsit a gasztronómia világába. A „mutimiteszel” hashtag „kitalálója” Gruber Ági osztja meg velünk egyik kedvenc édességének receptjét.

Ágiiiiii Kicsi Világa

"Gruber Áginak hívnak interkulturális pedagógia és pszichológia szakon végeztem az ELTE-n. Hobbim a cukrászkodás, de szeretném, hogy egyszer a hivatásommá váljon. Szabadidőmben sokat foglalkozom a blogommal, Ágiiiiii Kicsi Világával, ahol megosztom kedvenc receptjeimet és a legszebb sütis képeimet.

Trüffel golyó
A trüffel golyó nálunk karácsonyi sütinek indult, de olyan nagy sikere lett az egész környezetemben, hogy szinte minden összejövetelre, eseményre ilyet kell csinálnom. Azért szeretek trüffel golyót csinálni karácsonykor, mert ilyenkor mindenki rengeteget eszik, ezért sokszor nem tudnak megenni egy szelet tortát, de titokban vágynak még egy kis édességre. Ezért tökéletes ez a kicsi, egy falatra bekapható golyócska. Akármennyit ettünk a családi vacsorán, egy-két, vagy akár három golyó biztos jól fog még esni utána.

A másik ok, ami miatt nagyon szeretem, mert százféleképpen lehet díszíteni, csak a kreativitásunk szabhat határt. Az elkészítése is nagyon egyszerű, ami a nagy karácsonyi készülődés során szerintem nem elhanyagolható szempont. Gyerekkel is tökéletes családi program kidíszíteni őket.

Ágiiiiii Kicsi Világa

Hozzávalók:
(körülbelül 30 darabhoz)

  • 600g étcsokoládé
  • 150 g növényi habtejszín
  • 150 g teavaj

A hozzávalókat beletesszük egy lábasba, majd forralásig felfőzzük. A forró csokoládés masszát öntsünk át egy jénai tálba, majd amikor kihűlt tegyük be a hűtőbe körülbelül 3 órára, ameddig a vaj és a csoki vissza nem dermed. Amikor már kemény, de nem annyira, hogy ne tudjunk vele dolgozni, akkor evőkanállal kiveszünk belőle egy nem túl nagy adagot, majd a kezünkkel golyót formálunk belőle.

Végül tetszőleges módon díszítjük. Beleforgatjuk őket például reszelt mandulába, darált dióba, kókuszreszelékbe, kakaóporba, porcukorba, vaníliás cukorba, fahéjas cukorba, pisztáciába, csoki darába, bármilyen karácsonyi szórókába. Vagy lemárthatjuk étolajos fehér csokival és azt díszíthetjük szintén bármilyen módon, például fehér- tej- vagy étcsokival áthúzva, vagy a fehér csokis bundát megszórva karácsonyi szórókával."

Kövessétek Ágit a Facebook-on, az Instagramon, illetve csatlakozzatok a #mutimiteszel hashtag  használóinak táborához, melyet már több mint 67 ezer alkalommal használtak.

Ágiiiiii Kicsi Világa

Ágiiiiii Kicsi Világa

Képek forrása: Ágiiiiii Kicsi Világa